Eiwtten
Kies bij voorkeur | Kies als middenweg | Kies bij uiterste uitzondering | |
---|---|---|---|
Melk | Soja | Karnemelk, magere melk, magere yoghurt, magere kwark, karnemelkse bloempap, sojamelk naturel, sojayoghurt naturel | Halvolle melk, magere en halfvolle chocolademelk, halfvolle yoghurt, magere vruchtenkwark, | Volle melk, volle vla, volle chocolade melk, volle kwark, volle yoghurt, slagroom, alle soorten pudding |
Kaas | Cottage, cheese, 20+ kaas, 20+ smeerkaas, Zwitserse strooikaas, | 40+ edammer kaas, 40+ smeerkaas, 45+ camembert, 30+ light kaas, geitenkaas | 40+ goudse volvette kaas, 48+ smeerkaas volvet (room)brie, maaslander alle soorten, bluefort, cheddar, edammer kaas, gorgonzola, parmazaanse kaas, roquefort |
Vleeswaren | Achterham, schouderham, rookvlees, rosbief, magere rollade, fricandeau, kalkoenham, kipfilet, filet american | Bacon, bloedworst, cervelaatworst, cornebeef, leverworst, pate, ontbijtspek, palingworst, rauwe ham, salami, smeerleverworst | |
Vlees | Bieflappen, Biefstuk, rosbief, magere runderlappen, tartaar, magere varkenslappen, fricandeau, hamlappen, varkensoesters, varkenshaasfilet, haaskarbonade, varkenshaas, kipfilet, kalkoenfilet | Kippenbout zonder vel | Kip met vel, eend, hacheevlees, saucijs, slavink, speklappen, rookworst, gehakt, hamburger |
Eieren | Gekookt ei | Gebakken ei | |
Vis | Mosselen, oesters, alle verse vissoorten, diepvriesvis, garnalen, haring, gestoomde en gerookte vis zoals zalm of makreel | Vissticks | Bewerkte vis als lekkerbek of kibbeling |
Noten | Alle rauwe ongezouten noten zoals amandel, cashew, hazelnoot, macadamia, paranoot,pecanpistache, walnoot | Ongezouten pinda | Gezouten noten |
Vleesvervangers | Sojabrokjes, tofu en tempé, peulvruchten (kikkererwten, kidneybonen, kapucijners, bruine bonen, linzen, zwarte bonen, witte bonen, humus) met granen of gierst, gekookt ei | Gebakken tahoe en tempé, gebakken ei |